Privacy & Cookie Policy

Televic Group NV, met zetel te Leo Bekaertlaan 1, 8870 Izegem, België en ondernemingsnummer BE0402.757.655, en zijn afdelingen waarderen uw interesse in ons bedrijf en onze producten, evenals uw bezoek aan onze website.

We hebben deze privacy- & cookieverklaring beschikbaar gesteld om u bewust te maken van de manier waarop Televic gegevens, die het verkreeg via enige interactie (waaronder meetings, oproepen, klantendienst en de website van Televic), verzamelt en gebruikt.

 Deze versie van het privacy- & cookiebeleid werd gewijzigd op 6 juni 2018.

1. Waarvoor geldt dit privacy- & cookiebeleid?

Dit privacy- & cookiebeleid is van toepassing op de verwerking van persoonsgegevens die Televic en zijn afdelingen verkrijgen via de website van Televic of op een andere manier, zoals tijdens persoonlijke gesprekken, beurzen, marketingcampagnes en bij bestellingen.

2. Wie is verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens?

Televic en zijn afdelingen zijn de databeheerders. Dat betekent dat Televic en zijn afdelingen bepalen voor welke doeleinden en met welke middelen uw persoonsgegevens worden verwerkt. Dat houdt ook in dat deze partijen verantwoordelijk zijn voor de verwerking van uw persoonsgegevens.

3. Voor welke doeleinden en op welke rechtsgronden verzamelen en verwerken we uw gegevens?

We gebruiken en verwerken uw persoonsgegevens op rechtmatige, eerlijke en transparante wijze.

We verzamelen en gebruiken uw persoonsgegevens voor de volgende doeleinden:

  • Voor klantenbeheer. Vanuit contractueel oogpunt is het noodzakelijk dat we gegevens verzamelen. Zo kunnen we met onze klanten communiceren over de producten en diensten die ze hebben gekocht;
  • Voor commerciële doeleinden (direct marketing, verkoop, ...), zodat we kunnen communiceren over ons bedrijf en onze producten en diensten. In dat geval bewaren en gebruiken we enkel die gegevens waarvoor u uw toestemming hebt gegeven. We kunnen ook direct marketing-berichten naar bestaande klanten sturen om hen op basis van rechtmatige belangen te informeren over onze producten en diensten, of over gelijkaardige producten en diensten. Anderzijds kunnen bepaalde gegevens ook worden bijgehouden en gebruikt voor andere redenen van rechtmatig belang. Zo behouden we bijvoorbeeld de gegevens van de uitschrijvingen om ervoor te zorgen dat we geen contact meer met u opnemen.
  • Voor de aanwerving van toekomstige werknemers, stagiairs en/of thesisstudenten. Voor deze verwerkingsdoelen vertrouwt Televic op de noodzaak van de uitvoering van een (toekomstig) contract en op het rechtmatig belang ervan.

4. Welke informatie verzamelen we?

4.1. Alle persoonsgegevens die u ons geeft, zoals uw voornaam, achternaam, functie, bedrijfsnaam, e-mailadres en telefoonnummer.

Die gegevens worden op de volgende manier verwerkt:

  • Informatie die u ons bezorgt met het oog op het verkrijgen van informatie over ons bedrijf, onze producten of onze diensten, om u in te schrijven voor een webinar/evenement dat wij (mede-)organiseren of om u aan te melden voor een van onze nieuwsbrieven. Die informatie wordt opgeslagen om te kunnen reageren op uw verzoek om informatie of om de beschreven activiteit te kunnen uitvoeren;
  • Informatie die u ons bezorgt tijdens een sollicitatie wordt voor dat doel door ons opgeslagen en verwerkt en met uiterste zorg behandeld;
  • Informatie die u ons bezorgt in het kader van contractbesprekingen of een bestelling, kan worden gebruikt voor de opvolging van dat contract of die bestelling.

4.2. Wanneer u verbinding maakt met de website van Televic, verzamelen we automatisch de volgende gegevens:

  • Soort domeinnaam die wordt gebruikt om toegang te krijgen tot het internet (bv. .com, .org);
  • Het IP-adres dat wordt toegekend tijdens de verbinding;
  • De duur van het bezoek aan de website/pagina;
  • De browser die wordt gebruikt;
  • Het besturingssysteem of platform dat op uw computer is geïnstalleerd of het toegangsapparaat dat wordt gebruikt;
  • De zoekmachine en metatags die worden gebruikt om de website van Televic op het net te vinden ;
  • Het type en de aard van de bestanden of informatie die wordt gedownload.

5. Cookies

5.1. Wat is een cookie?

Een cookie is een klein gegevensbestand dat bepaalde websites op uw harde schijf plaatsen wanneer u ze bezoekt.

Een cookiebestand kan informatie bevatten zoals een gebruikers-ID dat door de website wordt gebruikt om te traceren welke pagina's u bezoekt. De enige persoonlijke informatie die een cookie kan bevatten is informatie die u zelf doorgeeft.

Televic gebruikt cookies om de kwaliteit van zijn service te verbeteren en zijn gebruikers beter te begrijpen.

Televic zal nooit informatie verzameld door cookies doorgeven aan derden, behalve zoals vereist door een geldig wettelijk bevel, zoals een huiszoekingsbevel, arrestatiebevel, statuut of een dagvaarding.

De meeste browsers zijn standaard ingesteld om cookies te aanvaarden. Als u dat wenst, kunt u uw browser zodanig instellen dat u een bericht krijgt wanneer u een cookie ontvangt, of dat cookies worden geweigerd.

De gebruiker moet zich echter bewust zijn van het feit dat als hij cookies weigert, bepaalde delen van de website van Televic misschien niet goed functioneren.

5.2. Hoe wij cookies gebruiken op onze websites en welke informatie wij verzamelen:

Wat betreft de website, is het mogelijk dat Televic de volgende cookies gebruikt:

Sessiecookies - Wij gebruiken sessiecookies voor de volgende doeleinden:

  • Om de toegang tot inhoud voor abonnees te regelen;
  • Om ervoor te zorgen dat u informatie kunt overbrengen naar verscheidene pagina's op onze website zonder deze telkens opnieuw te moeten invoeren;
  • Om u toegang te bieden tot opgeslagen informatie voor toekomstig gebruik, zoals registratiegegevens;
  • Om anonieme, geaggregeerde statistieken te verzamelen die ons toelaten te begrijpen hoe gebruikers onze website gebruiken en die ons helpen de structuur van onze website te verbeteren.

Permanente cookies - Wij gebruiken permanente cookies voor de volgende doeleinden:

  • Om de toegang tot inhoud voor abonnees te regelen;
  • Om ons te helpen u te herkennen als een unieke bezoeker (enkel een nummer) wanneer u terugkeert naar onze website en om ons toe te laten de inhoud af te stemmen op uw persoonlijke interesses;
  • Om anonieme, geaggregeerde statistieken te verzamelen die ons toelaten te begrijpen hoe gebruikers onze website gebruiken en die ons helpen de structuur van onze website te verbeteren;
  • Om u intern te kunnen identificeren aan de hand van uw accountnaam, e-mailadres, klant-ID en locatie (geografisch en computer-ID/IP-adres);
  • Om de inhoud af te stemmen op uw voorkeuren.

Deze cookies blijven gedurende een bepaalde periode op het apparaat van een gebruiker staan (bv. 1 dag, 1 maand, 2 jaar, ...).

Marketingcookies

Televic maakt momenteel geen gebruik van marketingcookies.

Cookies van derden - Derden (zoals Google en Hotjar) versturen cookies via onze websites. Die worden gebruikt voor de volgende doeleinden:

  • Om inhoud op websites te plaatsen en om na te gaan of deze inhoud wordt aangeklikt door gebruikers;
  • Om te regelen hoe vaak u bepaalde inhoud te zien krijgt;
  • Om het aantal anonieme gebruikers van onze websites te tellen;
  • Voor analyse van het gebruik van de website;
  • Om de informatie die we opslaan in cookies te koppelen aan persoonlijk identificeerbare informatie die u indient wanneer u onze websites gebruikt.

De website van Televic kan de volgende cookies van derden bevatten:

COOKIE

WAT?

Hoelang worden de gegevens bewaard?

HotJar

Analysetool voor websites en mobiele apps en heatmap-maker (zie https://www.hotjar.com)

Sessie

Google

Google Analytics (zie https://www.google.com/policies/technologies/types)

_ga – analytische cookies

_gat – analytische cookie die de verzoeksnelheid onderdrukt

_gid – analytische cookies

r/collect – traceercookie

 

 

2 jaar

Sessie

24 uur

DUO

Extranet voor partners en tool voor bestellingen in de gezondheidszorg

Info te verkrijgen bij DUO

addtoany/Cloudflare

Wordt gebruikt door CDN-provider Cloudflare om betrouwbaar internetverkeer te identificeren.

1 jaar

LinkedIn

Traceert herkomstpad van gebruikers uit LinkedIn-advertenties:

  • bcookie
  • BizoID
  • bscookie
  • lidc
  • UserMatchHistory

Sessie

Facebook

Traceercookie van Facebook om de herkomst van het verkeer te bekijken en toezicht te houden op het verkeer op de website

  • fr
  • tr

Sessie

5.3. Hoe kunt u onze cookies verwijderen of blokkeren of uw cookie-instellingen wijzigen?

Ons systeem kan cookies aanmaken zodra u onze websites bezoekt, tenzij u uw browserinstellingen zodanig heeft aangepast dat cookies worden geweigerd.

Als u ons privacy- & cookiebeleid accepteert of onze website gebruikt, gaat u ermee akkoord dat wij cookies aanmaken op uw apparaat.

Via uw browserinstellingen kunt u cookies blokkeren, bestaande cookies verwijderen of uw cookie-instellingen wijzigen. U vindt deze instellingen in het menu "opties" of "voorkeuren" van uw internetbrowser.

Voor meer informatie over het verwijderen of blokkeren van cookies, gaat u naar: http://www.allaboutcookies.org

Houd er evenwel rekening mee dat, als u cookies uitschakelt, bepaalde delen van onze sites en sommige grafische elementen mogelijk niet toegankelijk zijn of er niet zo mooi uitzien en dat u bepaalde applicaties mogelijk niet kunt gebruiken.

6. Wie heeft toegang tot uw persoonsgegevens?

Televic en zijn afdelingen zullen persoonlijk identificeerbare informatie niet verkopen of doorgeven aan een derde partij.

Onze werknemers hebben alleen toegang tot uw persoonsgegevens wanneer dat nodig is om het contract uit te voeren en om diensten te verlenen en volgens de instructies van Televic als werkgever.

We beperken de toegang tot uw persoonlijke informatie tot werknemers voor wie het in redelijkheid noodzakelijk is kennis te hebben over die informatie om u diensten te kunnen aanbieden of om hun werk uit te voeren.

7. Met wie deelt Televic informatie?

Televic begrijpt dat u niet wilt dat wij uw persoonlijke informatie zonder uw toestemming verkopen, verhuren of leasen aan derde partijen en we delen uw persoonlijke informatie uitsluitend met derde partijen in bepaalde situaties, zoals:

  • Persoonlijke informatie delen met onze dienstverleners die deze informatie uitsluitend mogen gebruiken, in overeenstemming met onze instructies, om de gevraagde diensten te verlenen;
  • Persoonlijke informatie delen met onze zakenpartners, maar alleen voor zover u een product of dienst van die zakenpartner heeft gekocht of er belangstelling voor heeft getoond, of u contact heeft gehad of anderszins toestemming heeft gegeven om uw persoonlijke informatie te delen met die zakenpartner;
  • Persoonlijke informatie doorgeven aan een koper of rechtsopvolger bij een verkoop of andere zakelijke transactie waarbij sommige of al onze ondernemingen zijn betrokken, of waar nodig om de verkoop of de overdracht van bedrijfsvermogen te beïnvloeden, of voor aan een externe audit, naleving of corporate governance gerelateerde zaken;
  • Informatie doorgeven (i) indien vereist door de toepasselijke wetgeving, rechterlijke beslissingen, regelgevende overheidsinstanties of juridische procedures (met inbegrip van dagvaardingen); (ii) indien dat noodzakelijk is om de rechten of de eigendom van Televic of deze site te beschermen; of (iii) in dringende situaties om de persoonlijke veiligheid van de gebruikers van de site of andere burgers te beschermen.
  • Televic deelt uw persoonlijke informatie met zijn filialen voor de in dit beleid vastgelegde doeleinden.

We geven persoonsgegevens niet door buiten de Europese Economische Ruimte.

Televic verbindt zich ertoe er altijd voor te zorgen dat uw gegevens adequaat en voldoende worden beschermd.

8. Links naar andere sites

De website van Televic kan links bevatten naar andere websites van leveranciers van producten en diensten, fabrikanten en partnerbedrijven die niet zijn verbonden aan Televic en waarover Televic geen zeggenschap uitoefent.

Deze andere sites kunnen hun eigen cookies naar gebruikers versturen, gegevens verzamelen of persoonlijke informatie vragen. Lees het privacybeleid van de website die u bezoekt grondig door zodra u zich op het nieuwe domein begeeft. Televic is niet verantwoordelijk en kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade die u oploopt door die sites te bezoeken.

9. Hoelang bewaren we uw persoonsgegevens?

Televic en zijn afdelingen houden uw persoonsgegevens bij zolang het nodig is om aan de in dit privacybeleid vermelde doelen te beantwoorden, tenzij een langere bewaarperiode wordt vereist of is toegestaan door de wetgeving.

Als er geen wettelijke bewaarperiode geldt, verwerkt Televic uw gegevens ten minste zolang het bedrijf een contractuele relatie heeft met u.

10. Hoe worden uw persoonsgegevens beschermd?

Televic verbindt zich ertoe redelijke stappen te ondernemen om de veiligheid van de persoonlijk identificeerbare informatie die u aan ons bezorgt, te beschermen. Wij handhaven fysieke, elektronische en procedurele beveiligingsmethodes om uw persoonlijke informatie te beschermen.

11. Uw rechten

Conform de wet van 8 december 1992 en de algemene verordening gegevensbescherming 2016/679 van 27 april 2016, hebt u het recht om Televic te vragen u bijkomende informatie te bezorgen.

U hebt tevens het recht op toegang tot uw persoonsgegevens en om die gegevens recht te zetten in het geval ze onvolledig of onjuist blijken te zijn.

Ten slotte heeft u ook het recht op elk moment kosteloos bezwaar te hebben tegen verdere verwerking van uw persoonsgegevens door per brief of per e-mail een aanvraag te sturen naar onderstaand adres met daarbij een kopie van uw identiteitskaart.

U hebt ook het recht om een klacht in te dienen bij de toezichthoudende autoriteit van uw normale verblijfplaats, de plaats waar u werkt of de plaats van de vermeende inbreuk.

De Belgische Gegevensbeschermingsautoriteit is de toezichthoudende autoriteit voor België en kan worden gecontacteerd via commission@privacycommission.be.

12. Uw toestemming en wijzigingen aan het privacybeleid

Als u de website van Televic gebruikt en het vakje voor toestemming op onze webformulieren aanvinkt, gaat u ermee akkoord dat wij uw informatie verzamelen en gebruiken zoals is vastgelegd in dit beleid.

Televic kan te allen tijde beslissen zijn privacybeleid aan te passen.

Wanneer we besluiten ons privacybeleid aan te passen, zullen we deze veranderingen op deze pagina publiceren zodat u altijd op de hoogte bent van de informatie die we verzamelen, hoe we daar gebruik van maken en onder welke omstandigheden we die informatie doorgeven.

13. Bijkomende vragen

Als u nog verdere vragen of klachten hebt over de verwerking van uw persoonsgegevens, de websites van Televic of dit privacy- & cookiebeleid, dan mag u altijd contact opnemen met ons:

  • per e-mail op gdpr@televic.com
  • per brief naar: Televic – GDPR, Leo Bekaertlaan 1, 8870 Izegem, België.​​​​​​​